Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Ersin Yazıcı, öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu

Vali Ersin Yazıcı, öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu

?Hedeflerinizin peşinden gitmekten asla vazgeçmeyin?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İlim Yayma Cemiyeti Balıkesir Şubesi Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu´nu ziyaret etti.
Ziyareti sırasında öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğrencilerin istek ve sorunlarını dinleyen Vali Yazıcı, bilgi birikimi ve tecrübelerini, kendi yaşamından örnekler vererek öğrencilerle interaktif bir sohbetle paylaştı.
Öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, kariyer planlamasının, kişinin hedeflerine nasıl ulaşacağının yol haritası olduğunu belirterek, herkesin iş yaşantısında bir kariyer planı olması gerektiğini söyledi.
Vali Yazıcı, öğrencilere hayallerini, hedeflerini her zaman büyük tutmalarını istedi.
Kariyer planlamasında en önemli konunun hedef belirlemek olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Sizler de bu çağlarda hedeflerinizi belirleyin ve peşinden gidin. Karşılaşacağınız zorlukları aşmanın en önemli şartı inanmaktır. Yolunuza moralinizi bozmadan, inanarak yürümelisiniz. Umutsuz olmayın. Asla kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler de kendinize bir hedef koyarsanız başarılı olmamanız için hiç bir sebep yoktur. Her insanın farklı bir özelliği vardır. Eğer insan yeteneğini keşfeder ve bu yeteneğini geliştirmek için mücadele ederse başarılı olur." şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı, öğrencilere gelecekteki meslek hayatlarında neler yapmaları gerektiği ile ilgili tecrübelerini de aktardı. Kariyer için sabır gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Gençlerimiz geleceğine emin adımlarla bu ülkeye katkı yapacaklar. Siz başarılı olursanız mutlaka birileri sizi fark eder. Amacınız yaptığınız iş ne olursa olsun onu en iyi şekilde yapmak olsun. Çalışmadan başarılı olmak mümkün değil. Gençlerimizin başarıya ulaşmalarını sağlayacak olan en önemli faaliyet kitap okumaktır. Siz değerli öğrencilerin de çok kitap okuması gerekiyor. Eğitim ve öğretim hayatınızda başarılı olmanızı temenni ediyorum. Birliktelik ve beraberliğin olduğu yerlerde bireyin başarılı olması kaçınılmazdır." diye konuştu.
Yurtta kalan öğrenciler ise, Vali Yazıcı´nın kendilerini ziyaret etmesinden ve mesleki tecrübelerini paylaşmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, Vali Yazıcı´ya kendilerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkürlerini sundular.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli