Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başpehlivanlardan anlamlı bağış

Başpehlivanlardan anlamlı bağış

?Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor? sloganıyla bu yıl 2´ncisi tertip edilen Salon Yağlı Güreş etkinliği önceki gün Kurtdereli Spor Salonu´nda gerçekleştirildi.

?Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor? sloganıyla bu yıl 2´ncisi tertip edilen Salon Yağlı Güreş etkinliği önceki gün Kurtdereli Spor Salonu´nda gerçekleştirildi.
Çayır güreşi olarak bilinen yağlı pehlivan güreşlerini salona taşıyarak bu sporun sadece yaz aylarında yapılan bir spor branşı olmaktan çıkarılarak kış aylarında da yapılabilen bir spor halini alması amaçlanan etkinliğin asıl temel amacı Türk Milleti´nin gücünü tüm dünyaya göstermek olduğunun altı çizildi.
Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği´nin Başkanı ve aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun ev sahipliğinde ilk olarak Birliğin encümen toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi´nde gerçekleştirilen toplantıya Zekai Kafaoğlu başkanlık ederken; Birliğin devam eden çalışmaları hakkında kararlar alındı.
Günün en anlamlı etkinliği olan Yağlı Güreşler´e ev sahipliği yapan Kurtdereli Spor Salonu, böylesine anlamlı bir günde güreş severleri bir araya getirirken; güreşlerin başlamasına saatler kala tribünlerin dolup taşması dikkatlerden kaçmadı.
Bu yıl ikinci kez düzenlenen Salon Yağlı Güreşleri´nde Kırkpınar ve Kurtdereli Güreşleri´nde derece elde etmiş 16 Başpehlivan katıldı. Kırkpınar´ın son başpehlivanı İsmail Balaban başta olmak üzere, Orhan Okulu, Hamza Köseoğlu, Şaban Yılmaz, Salih Erinç, Serhat Balcı, Fatih Atlı, Ünal Karaman, Serkan Serttürk, Şahali Kurt, Faruk Akkoyun, Onur Şenel, İsmail Erkal, Hasan Zeybek, Serhat Gökmen, Ekrem Yavuz bu özel etkinlikte kol bağlayan güreşçiler oldu.
Başpehlivanların er meydanına çıkmasıyla birlikte salonda artan coşku, güreşlerin başlaması ile birlikte adeta doruğa ulaştı. Kırkpınar´ın ve Kurtdereli´nin başpehlivanlarını bağrına basan Balıkesirli güreşseverler heyecanlarıyla hemen tüm güreş müsabakasının içinde yer aldılar. Salonda kurulan ve 10´a yakın kamera ile özel kurulan platformda 4 ayrı ekranda güreşleri canlı izleme imkanı da bulan güreşseverler hiçbir detayı da kaçırmadı.
İlk eşleşmeler sonrasında Serhat Balcı, Şaban Yılmaz, Salih Erinç, İsmail Erkal, Hamza Köseoğlu, Ünal Kahraman, İsmail Balaban ve Fatih Atlı rakiplerini eleyerek çeyrek finale kalmayı başaran başpehlivanlar oldular.
Çeyrek final eşleşmelerinin ardından Şaban Yılmaz, Salih Erinç, Fatih Atlı ve İsmail Balaban yarı final için kura çekerken, Kırkpınar´ın son başpehlivanı İsmail Balaban Şaban Yılmaz ile, Salih Erinç ise Fatih Atlı ile eşleşti. Kıran kırana geçen ve hatta bazı anlarında itirazlar nedeniyle zaman zaman gerginlikler yaşanan yarı final müsabakalarında Fatih Atlı ve İsmail Balaban finale kalan isimler oldu.
Final güreşi öncesinde salondaki coşku iyiden iyiye artarken, yaklaşık 10 dakika süren final müsabakası altın puan kuralının uygulandığı anda İsmail Balaban´ın aldığı puan ile sona erdi ve Kırkpınar´ın son başpehlivanı ünvanını elinde bulunduran Balaban bu güreşlerin de başpehlivanı oldu.
Güreşlerin sona ermesi sonrasında ödüllerini almak için er meydanına gelen başpehlivanlar, bu etkinlik kapsamında kendilerine verilen tüm yolluk ve ödülleri Şehit ve Gazi Ailelerine bağışladıklarını açıkladılar. 16 başpehlivanın ortak aldığı bu karar salonda ayakta alkışlanırken, il protokolü tarafından dağıtılan ödüllerin ardından bu anlamlı program da sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false