Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık Festivalinde Barana Şenliği

Ayvalık Festivalinde Barana Şenliği

Orta Asya`dan Türk Beylerinin Anadolu`ya getirdiği bin yıllık kültürü Barana Eğlenceleri, Dursunbey Barana topluluğu tarafından Ayvalık'ta sergilendi.

Orta Asya`dan Türk Beylerinin Anadolu`ya getirdiği bin yıllık kültürü Barana Eğlenceleri, Dursunbey Barana topluluğu tarafından Ayvalık’ta sergilendi.
11. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda Barana eğlenceleri gerçekleştirildi.
Yöresel kıyafetlerle Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait ezgileri, dansları eşliğinde sunan DU-FAD topluluğunun Barana gösterilerini, kalabalık bir vatandaş tarafından izlendi.
Dursunbey Folklor Derneği bünyesindeki Barana gurubu, gösterileriyle Ayvalıklıları coşturdu.
Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, "Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kültür Sanat Günleri çerçevesinde şu anda şehrimizin 5 ayrı bölgesinde etkinlik düzenlenmekte. Altınoluk, Sarımsaklı sahilleri, Cunda Adası, Amfi Tiyatro ve Cumhuriyet Meydanındayız. Misafirlerimiz bizler için değerli, daha önce de Ayvalık`ı ziyaret etmişlerdi. Bu sene de kültür sanat etkinlikleri için bizleri kırmayıp buraya geldiler. Kendilerine Ayvalık Belediyesi olarak Ayvalıklılar adına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Dursunbey Folklor Derneği Başkanı Halil Erkek, Barana`nın ne anlama geldiğini anlattı.
Dernek Başkanı Halil Erkek, Barana`nın Farsça bir kelime olduğunu belirterek, "Toplanılan yer anlamına gelmesine rağmen Dursunbey`de topluluğun adına denir. Orta Asya`dan Anadolu`ya Türk Beylerinin getirmiş olduğu bin yıllık bir kültürdür. 2010 yılında Unesco tarafından sosyal ve kültürel miras listesine kaydolan Barana Kürsübaşı, Yaren ve Sıra geceleri olarak programlarını sürdürüyor" dedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Gençer`in ilçe dışında olması nedeniyle Barana topluluğuna teşekkür plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Bacan sundu.
Dursunbey Folklor Derneği Başkanı Halil Erkek`te Bacan`a Barana`yı anlatan bir kitap armağan etti.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli