Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yaşlıya bakana her ay 1278 lira

Yaşlıya bakana her ay 1278 lira

Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan, hasta ve yoksul olan vatandaşa devlet tarafından maaş bağlanıyor.


Bu maaşı almak artık daha kolay. Peki nasıl? Yaşlının her türlü aylık geliri 424 TL´nin altındaysa, hayatta olan eşinin geliri veya maaşı yoksa çocuklardan ve başka bir yerden geliri de bulunmuyorsa maaş bağlanıyor. Bu yardım daha çok yoksul yaşlılara yapılıyor.
65 yaş aylığı da denilen yoksul yaşlı aylığının bağlanabilmesi için kişinin 65 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Aylığı almak isteyenler bulundukları yerlerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´na başvuracak. Başvuruda vukuatlı nüfus kaydı, üç vesikalık fotoğraf, mali durum tespit raporu isteniyor. Ödeme üç ayda bir yapılıyor. Aylık 251 lira, 3 aylık ise 753 lira.
Çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilerle aynı çatı altında yaşayanlara da evde bakım aylığı ödeniyor. Bu ödeme aylık 1027 lira. 65 yaş aylığı veya emekli maaşı alanlar için de onlara bakana para ödeniyor. Evde bakım aylığı alınabilmesi için bakılacak kişiye, tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu raporu almak gerekiyor. Raporun ?ağır engelli´ bölümüne ?evet´ yazılmış olması isteniyor.
Başvuru ?Aile ve Sosyal Politikalar il veya ilçe Müdürlüğü´ne yapılıyor. Evde bakım aylığı alınabilmesi için engelliye bakacak kişi ve aynı çatı altında yaşayan başına düşen gelirinin 847 liradan az olması şart. Bu aylık, bakıma muhtaç kişiye değil bakımı yapan kişiye (kızına, oğluna, gelinine...) ödeniyor. Bu yolla muhtaç yaşlının evine aylık toplam 1278 lira para giriyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yaşlıya bakana 1278 lira
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli